בית חב"ד נס ציונה

ביאליק 2, נס ציונה

א-ה 9:30-20:00

תמיד זמינים עבורכם גם בטלפון

המשיח בדרך: מה לא שמעתם???

מסתבר, שלכהות החושים הכללית של הדור האחרון, יש כעת גם הסבר מדעי. סקר חדש מגלה כי הישראלי הממוצע אינו שומע טוב. אחרת איך יתכן, שעל אף קריאותיו של הרבי, אף אחד עדיין לא הפנים שהמשיח בדרך?

הישראלים אולי יודעים לצעוק, אבל לא לשמוע: סקר חדש מגלה כי חלק לא קטן מהישראלים סובל ליקויי שמיעה בסיטואציות מוכרות בחיי היום יום. אך מה שחמור הוא שרובם של הסובלים מהבעיה מדחיקים אותה ומתכחשים לקיומה.

סקר חדש מגלה – ישראלים רבים חווים ליקויי שמיעה: 68% חווים ליקויי שמיעה במהלך שיחת טלפון, 59% סובלים מעוצמת הרעש באירועים ו-60.8% מגבירים את עוצמת הקול במהלך צפייה בטלוויזיה. 

הסקר נערך בתחילת החודש לרגל יום השמיעה הארצי שחל השבוע. את הסקר ערך מכון המחקר Market Watch (מרקט ווטש), בהשתתפות כ-500 מרואיינים בסקר טלפוני.

במהלך הסקר, שנערך ביוזמת חברת "אודיו מדיק", יבואנית מכשירי שמיעה, נשאלו המשתתפים האם קורה, שהם לא שומעים טוב במהלך שיחת טלפון ונאלצים לשאול, "מה?" או כפי שמקובל בישראל "מה זה?".

מתשובותיהם של המשתתפים בסקר הסתבר כי 68.1% מהישראלים חווים ליקויי שמיעה במהלך שיחת טלפון.61.4% מהישראלים ציינו כי הדבר קורה להם מדי פעם ו-6.7% ציינו כי הדבר קורה להם תמיד.

המשתתפים בסקר נשאלו גם לגבי אי הנוחות מעוצמת הרעש בחתונות ובאירועים, אשר, כידוע, הינה גבוהה במרבית האולמות בישראל.

מניתוח תשובות המשתתפים הסתבר כי בסך הכל, ל-59% מהישראלים מפריעה עוצמת הרעש. 29.4% מהם ציינו כי עוצמת הרעש מפריעה להם מאוד, 29.2% מהם ציינו רק כי היא די מפריעה להם.

אהוד לב רן, קלינאי תקשורת ומנכ"ל "אודיו מדיק", ציין כי: "המספרים שנחשפו בסקר תואמים לסקרים דומים שנערכו בעולם המערבי בדבר אחוז האנשים הסובלים מירידה בשמיעתם, שהינו כ-10% מכלל האוכלוסייה.

"אנשים בעלי לקויי שמיעה לא רק שאינם שומעים טוב, אלא גם, במקרים רבים, אינם יכולים לסבול רעש בעוצמות גבוהות. קיים סיכון ממשי בחשיפה לרעש בעוצמה גבוהה, בגרימת נזק בלתי הפיך למערכת השמיעה. סיכון זה עשוי להפתיע לא מעט אנשים, בעיקר בשל העובדה כי ה ירידה בשמיעה היא תהליך ארוך מאד והדרגתי, שלא ניתן לראותו בעין.

"דווקא משום כך, אנשים הנחשפים באופן מתמיד לרעש ברמה מזיקה, עלולים לטעות ולחשוב כי לא נגרם להם כל נזק, בעוד שההיפך הוא הנכון", מסכם לב רן.

כאשר נבדקה השמיעה של הישראלים במהלך צפייה בטלוויזיה או האזנה לרדיו, הסתבר כי הספורט הלאומי של הישראלים, הוא כנראה הגברת העוצמה של הקול.

מהסקר עלה כי 60.8% מהישראלים מגבירים את העוצמה במהלך התוכנית. 10.4% מהמשתתפים ציינו כי הם תמיד מגבירים את הקול, 50.4% מגבירים מדי פעם.

כאמור, הסקר החדש בדק את הרגלי השמיעה של הישראלים לקראת יום השמיעה הארצי שצויין השבוע בישראל. במסגרת יום המודעות נערכו פעילויות ואירועים ביוזמת משרד הבריאות, ארגון "בקול" וגופים נוספים, במטרה לעודד את הסובלים מבעיות שמיעה להתמודד עם הבעיה, שכן אחוז ניכר מקרב הסובלים מירידה בשמיעה מתכחשים לכך ולא נעזרים במכשירי שמיעה.

בישראל חיים כיום כ-700 אלף איש הסובלים מבעיות שמיעה. תופעה זו מתרחבת מדי שנה עם העליה בתוחלת החיים שמביאה לירידה בחדות החושים בעיקר בקרב האוכלוסייה המבוגרת. התופעה הולכת ומתרחבת גם בקרב הצעירים שחשופים לעוצמות גבוהות של רעש ולא רק במועדונים.

על פי הערכות כ-80% מהסובלים מבעיות שמיעה בישראל אינם נעזרים במכשירי שמיעה או באמצעי כלשהו ומדחיקים את הבעיה.

לרגל יום המודעות נערכו בדיקות שמיעה לציבור הרחב, ללא תשלום, על ידי צוות קלינאי התקשורת של "אודיו מדיק" ו"אודיופון" וכן קו פתוח למענה על שאלות, ביום ג' בין השעות 10:00 בבוקר ועד 16:00 אחר הצהריים, בנושא מניעה, אבחון מוקדם וטיפול בבעיות שמיעה.

המענה על השאלות אינו כרוך בהתחייבות כספית או שיווקית כלשהי. בדיקות השמיעה והקו הפתוח יערכו כשירות לציבור, שמוזמן להתקשר לטלפונים הבאים: תל אביב – 03-5225223; ראשון לציון 03-9501428; רחובות 08-9455511; חיפה 04-8667337 ; ראש פינה 04-6802040 ; טבריה 04-6712096    

השאירו תגובה

שימו לב הודעה חשובה:

שימו לב, זמני פעילות: 

חנות היודאיקה וקבלת קהל של בית חב"ד נס ציונה:

ראשון עד חמישי: 8:30-20:00

ימי שישי וערבי חג: 8:30-13:00

רוצים להתפלל?

לזמני התפילות העדכניים לחצו כאן

בדיקת מזוזות? 

בימים שני ורביעי – יש להביא החל מ 8:30 עד 12:00

בדיקת תפילין?

ניתן להביא, אך אורכת יותר זמן מבדיקת מזוזות.


בברכת חורף בריא וגאולה קרובה,

צוות אתר חב"ד נס ציונה8