את מחזור ה-26 של לימוד רמב"ם סיימו כהוראת הרבי מליובאוויטש גם בחב"ד נס ציונה, מתוך שמחה וטוב לבב. את הסיום קבעו בצהרי יום ראשון האחרון, בסמיכות לשמחה קהילתית חשובה – חגיגת סעודת שבע ברכות לזוג החדש, אסף וימית אלטרס מנס ציונה.
מטבע הדברים, בין הנוכחים בסיום נמנו לא רק בני המשפחה והחברים של הזוג החדש, כי אם גם המשתתפים הקבועים של שיעור הרמב"ם היומי של בית הכנסת חב"ד "אור-אברהם" מנס ציונה.
על טקס סיום הרמב"ם ניצח הרב מנחם פלדמן, שליח התורה של נס ציונה. הרב מנחם הקריא בפני הציבור את פרק הלימוד האחרון של הרמב"ם וכן את שיחת הרבי על נושא התקנה החשובה. לאחר מכן הקריא את השורות הראשונות מפרק הלימוד הראשון ברמב"ם, על מנת לפצוח עם הציבור במחזור החדש (ה-2 במספר) של הלימוד השנתי.
את תקנת הלימוד היומי ברמב"ם תיקן כ"ק אדמו"ר מליובאוויטש זי"ע בשנת ה'תשד"מ, והיא התקבלה בחיבה רבה ובהתלהבות של קדושה על-ידי כלל ישראל ובראשם גאוני התורה ואדמו"רי החסידות שבדורנו, ששיבחו את התקנה הקדושה וקראו לציבור שומעי לקחם להצטרף אליה.
הרמב"ם היה "אדם השלם" וכמוהו גם ספרו 'משנה תורה' – יצירה תורנית מופלאה שכולה שלמות הגאונות, ההעמקה, הדיוק והבקיאות. חוט של הערצה עמוקה משוך ממשה 'רבם של כל הנביאים' ועד למשה 'הנשר הגדול', עד שהכול היו אומרים – "ממשה עד משה לא קם כמשה".
גדולי ישראל בכל הדורות הפליאו במעלת לימוד ספר 'משנה תורה' לרמב"ם והמליצו על כך לתלמידיהם – כדי להתעלות במעלות התורה, לקיים "כל השונה הלכות בכל יום" ואף כסגולה לתיקון המידות וליראת-שמים.
3 מסלולי לימוד – לפי יכולתו של כל אחד ואחת:
בהתאם לתקנת הלימוד היומי ברמב"ם, מתקיימים שני מסלולי לימוד בספר 'משנה תורה':
1) מסלול שנתי – שבו לומדים מדי יום שלושה פרקים. המחזור ה-27 מתחיל בי"ג בסיוון ה'תשס"ח ומסתיים בכ"ו באייר ה'תשס"ט.
2) מסלול תלת-שנתי – שבו לומדים מדי יום פרק אחד. פעם בשלוש שנים מתחילים ומסיימים, באותו יום, את המחזור השנתי ואת המחזור התלת-שנתי. בי"ד במנחם-אב ה'תשס"ו מתחיל המחזור התשיעי בלימוד פרק אחד ביום והוא יימשך עד כ"ו באייר ה'תשס"ט.
3) מסלול שנתי ב"ספר המצוות" לרמב"ם: מסלול זה מיועד בעיקר לנשים ולבעלי ידע התחלתי בלימוד התורה שבעל-פה. הנושאים הנלמדים בו בכל יום תואמים לנושאים הנלמדים במסלול של שלושה פרקים ליום.
תקנת לימוד זו היה חשובה מאוד בעיני הרבי מילבאוויטש והוא עודד במרץ את הרחבת והתפשטות התקנה. הרבי ציין כי מלבד המעלות הגדולות של הלימוד ברמב"ם, מהווה התקנה גורם חשוב ביותר לאחדות ישראל, בכך שכולם לומדים לימוד אחיד, באופן השווה לכל נפש.
מודעת הלימוד הרמב"ם היומי לשנים תשס"ח-ט: http://www.chabad.org.il/_Uploads/downloads/rmbm/m-27.pdf