א. [בתשמ"ח אמר כ"ק אדמו"ר ] התחלת ופתיחת ימי הגאולה ד"כ"ק מו"ח אדמו"ר נשיא דורנו, י"ב-י"ג תמוז, בשנה זו צריכה להיות בהתאם להכלל ש"פותחין בברכה" – "גוט יום טוב" .
ב. "הימים האלה נזכרים ונעשים", שהמאורע כולו, על כל חלקיו ופרטיו, כולל גם האנשים שהשתדלו בזה כו', הוא באופן ד"נזכרים", זכרון חזק, ועד שפועל גם בנוגע למעשה בפועל, "נעשים" .
ג. יש לעורר ע"ד ההכנות המתאימות לחגיגות ימי הגאולה י"ב-י"ג תמוז בכל מקום ומקום, כולל ובמיוחד – קבלת החלטות טובות להוסיף כו' בכל עניני יהדות, תורה ומצוותי', ובפרט בהפצת המעיינות חוצה [החל מלימוד תורתו של בעל הגאולה, מאמריו ושיחותיו כו' ] .
ד. ללמוד המאמר עשרה שיושבים ועוסקים בתורה [אנשים נשים וטף], שכן, הדפסת מאמר זה והפצתו לחגיגית י"ב תמוז הראשונה, מהוה הוראה נצחית ללמוד מאמר זה בימי הגאולה י"ב-י"ג תמוז בכל שנה ושנה .
ה. הנ"ל יהי' באופן דלימוד ברבים, כמובן מתוכן כללות המאמר והמכתב שרצונו וחפצו של בעל הגאולה שילמדוהו ברבים דוקא, באופן ד"עשרה שיושבים ועוסקים בתורה" .
ו. בלית ברירה יכולים להסתפק גם בלימוד בפחות מעשרה, עד ללימוד ביחיד, אמנם, מובן וגם פשוט, שלכתחילה יש להשתדל ככל האפשרי שיהי' הלימוד בעשרה דוקא .
ז. [בתנש"א אמר] לעשות גם את כל ההכנות המתאימות לסדר התוועדויות בקשר עם חג הגאולה בכל מקום ומקום ביום המתאים לפי תנאי המקום – ביום די"ב תמוז, או י"ג תמוז, או בשני הימים, או גם – בימים שלאחרי זה, ובפרט ביום השבת [ראה לקמן אות ט, טו] .
ח. והתוועדויות שבהן כמה וכמה מישראל מתאספים יחדיו, ואיש את רעהו יעזורו ולאחיו יאמר חזק – בקבלת החלטות טובות והוספה בכל עניני יהדות, תורה ומצוותי', והפצת המעיינות חוצה .
ט. [בתשמ"ט אמר] בודאי ינצלו ימי סגולה אלה – י"ב תמוז, עד לט"ו תמוז , שבו "קיימא סיהרא (דחודש הגאולה) באשלמותא", שלימות הגאולה , שלשה ימים, "בתלת זמני הוי חזקה" – לערוך ולהמשיך בהתוועדויות דימי הגאולה [וראה לקמן אות טו] .
י. [בההתוועדויות אלו] יתעוררו ויקבלו החלטות טובות בנוגע לכל הענינים [האמורים לעיל], ומה טוב – שבכל א' מהתוועדויות אלו יהיו שלש החלטות טובות , בג' הקוין דתורה תפלה וגמ"ח, וכיו"ב .
יא. [בתשמ"ח הציע כ"ק אדמו"ר מה"מ] הצעה חדשה – שכל הרוצה יכתוב ע"ג פתקא מיוחדת דבר חדש, ומה טוב – ג' דברים חדשים שעשה במשך השנה , [מעשים בפועל ממש שעשה הוא ], ברוחו של בעל הגאולה .
יב. תכלית ומטרתה של הצעה זו – לעורר את אלו שכל הענינים שעד-עתה לא פעלו עליהם ("עס האט זיי ניט דערנומען"), רחמא ליצלן, שכולי האי ואולי יתביישו מעצמם שאינם יכולים למלא הצעה פשוטה זו !
יג. כל האמור שייך לאנשים נשים ואפילו לטף שלא עושים זאת בתכלית השלימות ד"לשמה", העיקר הוא, שמביאים את הטף למצב שגם הם יוכלו לכתוב שבמשך השנה, המציאו לבעל הגאולה ג' מעשים בפועל ממש .
יד. [בתש"נ אמר] בקשר עם שנת הס"ג מחג הגאולה י"ב-י"ג תמוז, ומיום הולדת המאה ועשר דנשיא דורנו – כדאי ונכון ביותר: א) להוסיף בנתינת הצדקה במספר של מה ועשר (ובמספר של ס"ג), פרוטות וכיו"ב .
טו. ב) להמשיך בכל מקום ומקום את ההתוועדויות דחג הגאולה בי"ד, ט"ו וט"ז תמוז, ובתקוה חזקה שי"ז תמוז יהפך לששון ולשמחה ולמועדים טובים [ראה לעיל אות ז ואילך] .
טז. ג) לחזק את הפעולות דעשיית שיעורי תורה ברבים, באופן של "עשרה שיושבים ועוסקים בתורה" – בהתאם לכך שבעל הגאולה קישר את חגיגת הגאולה שלו עם מאמר בדיבור המתחיל זה .
יז. ד) ללמוד את מאמרו של בעל הגאולה, דיבור המתחיל עשרה שיושבין ועוסקין בתורה תרפ"ח [ראה לעיל אות ד ואילך] .
יח. ה) לומר וללמוד את פרק קי"א בתהלים, ביחד עם מפרשי תהלים, ובפרט רשימת הצמח צדק על הפרק. ונוסף לזה – תן לחכם ויחכם עוד, כפי שכאו"א יכול להוסיף בעבודתו בלימוד התורה וקיום המצוות בהידור .
יט. יש להדגיש ביתר שאת וביתר עוז ע"ד חיזוק האמונה בביאת המשיח והצפי' לביאתו, "אחכה לו בכל יום שיבוא", כולל ובמיוחד – ע"י לימוד התורה בעניני הגאולה, החל מפרשת השבוע [פ' בלק] .
כ. וכן בספר היד להרמב"ם – ס' הלכות הלכות – בשני פרקים האחרונים הנקראים בשם "הלכות (מלכים ומלחמות ו)מלך המשיח", אשר, הלימוד בענינים אלו הוא באופן ד"כל העוסק כו' כאילו כו'" .