היום (חמישי) מתקיימיות בנס ציונה מספר התוועדויות לרגל חג הגאולה של האדמו"ר הריי"צ (=רבי יוסף יצחק) מליובאוויטש. ההתוועדויות מתקיימות במוסדות חינוך בעיר ובבתי כנסת. ההתוועדות המרכזית ב22:00 בבית כנסת חב"ד.
בשנים האפלות ביותר של המשטר הקומוניסטי, בשעה שהשלטון שאף להשתלט על העולם כולו ולהביא לכל האנושות את 'בשורת' הקומוניזם, אדם אחד העז להתקומם נגד מזימות המשטר העריץ, הרבי הריי"צ, רבי יוסף-יצחק שניאורסון. הרבי הקים רשת מחתרתית של חסידים נחושים ובעלי מסירות-נפש, שהתפזרו על-פני כל המדינה ושימרו את גחלת היהדות. הם פתחו בתי-כנסת, תלמודי-תורה, מקוואות-טהרה. במחתרת דאגו לשחיטה כשרה, לברית-מילה ולאספקת תשמישי-קדושה.
השלטון העריץ קיבל החלטה לחסל (רח"ל) את הראש, ובכך לשים קץ לפעילותה של המחתרת. באישון לילה, בט"ו בסיוון תרפ"ז (1927), פרצו שוטרי המשטרה החשאית לביתו של הרבי ולקחו אותו עמם. גזר-דינו כבר היה כתוב וחתום – "מוות בירייה".
מכאן ואילך התחוללה פרשה שקשה מאוד להסבירה בדרך הטבע. השלטון הקומוניסטי לא נרתע מפני איש. לחצים בין-לאומיים לא עשו עליו רושם. רבנים, ולהבדיל מנהיגי דת לא-יהודים, נאסרו וחוסלו בהמוניהם.
אבל עובדה היא שגזר-הדין בוטל. בתחילה ניסו להטיל על הרבי עשר שנות גלות לאיים רחוקים. אחר-כך ביטלו גם עונש זה ושילחוהו לשלוש שנות גלות בעיר קוסטרומה. לא חלפו עשרה ימים נוספים וביום י"ב בתמוז, הודיעו לרבי על ההחלטה לשחררו, אולם יום זה היה יום חג בעיר, ולכן לא ניתנה לרבי תעודת שחרור עד למחרת, יום רביעי י"ג בתמוז. מאז נקבעו ימי י"ב-י"ג בתמוז לחג הגאולה בקרב החסידים.