ומהם רמ"ח האיברים הללו?
משנה במסכת "אוהלות" מונה אותם:
"מאתיים ושמונה וארבעים אברים באדם, שלושים בפיסת הרגל, שישה בכל אצבע, עשרה בקרסול, שניים בשוק, חמישה בארכובה, אחד בירך, שלושה בקטלית, אחת עשרה צלעות, שלושים בפיסת היד, שישה בכל אצבע, שניים בקנה, ושניים במרפק, אחד בזרוע, וארבעה בכתף. מאה ואחד מזה, ומאה ואחד מזה. ושמונה עשרה חוליות בשדרה, תשעה בראש, שמונה בצוואר, שישה במפתח של לב, וחמישה בנקביו. כל אחד ואחד מטמא במגע ובמשא ובאוהל. אימתי? בזמן שיש עליהן בשר כראוי; אבל אם אין עליהן בשר כראוי–מטמאין במגע ובמשא, ואין מטמאין באוהל." [פרק א' משנה ח']
מפרש על כך הרב פינחס קהתי: 248
אברים באדם – דהיינו, איברים שיש להם בשׂר וגידים ועצמות 30 בפיסת הרגל, 6 בכל אצבע – בכף הרגל, והרי ב-5 האצבעות 30 איברים 10 בקרסול – המחבר את פיסת הרגל לשוק 2 בשוק – הוא אורך הרגל עד הארכובה, והיינו העצם הארוך התחתון שברגל 5 בארכובה – הברך המחברת את השוק לירך, 2 עצמות מכאן ו-2 מכאן והפיקה באמצע 1 בירך – הוא העצם האמצעי הארוך שברגל 3 בקטלית – דהיינו, ראש עצם הירך הסמוך למתניים 11 צלעות – היוצאות מן השדרה, ולא נמנתה הצלע ה-12, לפי שהיא בכלל החוליה שהיא דבוקה אליה 30 בפיסת היד, 6 בכל אצבע – הרי ב-5 האצבעות 30 איברים בכף היד 2 בקנה – דהיינו אורך היד עד המרפק 2 במרפק – בפרק שבין הקנה לזרוע 1 בזרוע – מהמרפק עד הכתף ו-4 בכתף; 101 מזה, ו-101 מזה – הרי 101 איברים בצד זה של הגוף: 51 איברים ברגל מן הפיסה ועד הקטלית, 11 בצלעות, 39 ביד מן הפיסה ועד הכתף; ו-101 מצד זה של הגוף, נמצאו בשניהם 202 איברים 18 חוליות בשדרה – הרי, 220 9 בראש – ואף הלחי עמהם, הרי 229 8 בצוואר – ואף החוליה שבין הצוואר להגב עמהם – הרי 237 6 במפתח של לב – בעצמות של החזה הסוגרים תחתיהם את הלב 5 בנקביו – סביב לנקביו, והם העצמות שבאגן הירכיים
והרי- 248 איברים…
אמנם ה' יתברך בירך כל אחד ואחד מאיתנו עם מאות עצמות ואיברים שונים, פנימיים כחיצוניים. ואמנם, נוכל להתקיים כאשר עצם זה או אחר חסר. התיפקוד אולי פגום אבל… חיים!
לא כן באיברים הפנימיים של הגוף – הלב, המוח, הראות ועוד. עצם החיים תלויים בבריאות ושלמות של כל אחד ואחד מאיברים אלה וגם – על יכולתם לפעול יחד בהרמוניה שלמה.
אומר יחזקאל בנבואתו שהעצמות – גם אחרי ש"עֲלֵיהֶם גִּדִים וּבָשָׂר… וַיִּקְרַם עֲלֵיהֶם עוֹר, מִלְמָעְלָה – וְרוּחַ, אֵין בָּהֶם. אין זה מספיק שכל העצמות "חיות" שוב.
בלי הרוח, זה לא זה.