שמו הולך לפניו כענק הביטוח, מוסדות תורה וחסד מוקירים לו טובה וגדולה על תרומותיו הנדיבות, בשבוע שעבר הוא הועלה על נס כפטרון מעמד סיום הש"ס המרכזי, אבל אם תשאלו את לוי יצחק רחמני הוא יאמר: "אני נכד, דור שביעי, בן אחר בן, של הרה"ק רבי לוי יצחק מברדיטשוב".
בראיון בלעדי שהוא מעניק ל'בקהילה' הוא מספר כיצד נולד השם רחמני, איך הפך לאימת עולם הביטוח, מה החליט לתרום על שם סבו וכיצד דבק בנדר שנדר חרף הניסיונות שחווה.
בין היתר סיפר רחמני את הסיפור הבא:
"יותר מהעבודה, יותר מכול", אומר לוי יצחק, "היה חשוב לאבא עניין הבקשה למוצאי שבת של הרה"ק רבי לוי יצחק מברדיטשוב. הוא פרסם את העניין ובזכותו פשט מנהג אמירת הבקשה בכל ישראל. הוא פנה למומחים כדי לתרגם את הבקשה ללשון הקודש וכך גם לשפה האנגלית. את העברית הראה לאדמו"רים וגדולי ישראל שאישרו את הנוסח אך לאנגלית הייתה בעיה. מי יוכל לאשר זאת. ואז החליט אבא ז"ל שיש רק אדם גדול בדור שיוכל לאשר את הנוסח הלועזי והוא כ"ק האדמו"ר מליובאוויטש זצוק"ל.
"אבא נסע לניו יורק, ובאותם ימים זו הייתה משימה כבירה, והגיע לבית הרבי זצוק"ל. כשאבא נכנס הרבי נעמד ואמר: 'לפני נכדו, בן אחר בן, של הברדיטשובער, אי אפשר לשבת'. אבל אבא אמר: 'הרי גם לרבי יש קשר לבדיטשובער' שהרי אביו של הרבי היה שמו הרב לוי יצחק כשמו של הברדיטשובער. ואז הסכים הרבי לשבת בתנאי שגם אבי יישב. אבי הראה לרבי את הנוסח והרבי עבר עליו בעיון רב מילה במילה והעניק את הסכמתו.
"מאז הדפיס אבא את הבקשה על עלון קשיח בשלוש השפות והפיץ את זה בכל בתי הכנסת בארץ. נראה לי שלא היה יהודי שלא ראה את 'בקשה למוצאי שבת' שהפיץ. זה היה בנפשו. זה כל כך הצליח עד שהיו כאלו שמכרו את זה ואז הוסיף אבא למטה: 'ללא תשלום'. וברוך ה', אם היום הבקשה הזו ידועה ונפוצה, זה הרבה בזכותו".