בית חב"ד נס ציונה

ביאליק 2, נס ציונה

א-ה 9:30-20:00

תמיד זמינים עבורכם גם בטלפון

איום סיפוח נס ציונה לתאגיד מים בינעירוני

נס ציונה: נס ציונה הולכת להיכנס בקרוב למסגרת אזורית של תאגיד מים שיכלול מספר ערים, המטרה היא להפוך את משק המים ברשויות המקומיות למשהו ריווחי עיסקית, מה טמון ברפורמה?

בעיריית נס ציונה מתנגדים לרפורמה שתספח אותם לניהול הגרעוני של רחובות. התאגיד לפי ראש העיר יוסי שבו ישמש לכיסוי גרעונות של הערים הסמוכות לנס ציונה כמו רחובות שם הניהול והתקציבים לשם כך הוא גרעוני. שבו חושש מכספים מכובסים שיגיעו למשל מעיריית נס ציונה שם מנוהל משק המים בהצלחה לכל הדעות, לעיריות שם הניהול של משק המים נמצא בהידרדרות.

לכאורה עד סוף השנה אמור משק המים והביוב ברשויות המקומיות להיות מנוהל באופן עסקי. חוק תאגידי המים והביוב ברשויות המקומיות מחייב למשל כמה רשויות מקומיות קטנות כמו העירייה שלנו עיריית נס ציונה להקים תאגיד שינהל את משק המים והביוב העירוני במחוז. לכאורה הנהלת התאגיד לפי מטרת החוק חייבת לפעול על בסיס כלכלי ללא שיקולים פוליטיים שהיו חלק מתהליכי קבלת ההחלטות בעיריות בסביבה למי ביננו שמכיר את הדברים מקרוב בתחום במשך השנים.

ראשית הקדמה קצרה: בשנים האחרונות ניכר מחסור במשאב החיוני שלנו בישראל הוא המים שהפכו למשאב יקר. לפי תנאי המיכרז של משרד הפנים שלא מחייבים תואר או ניסיון ניהולי משמעותי לתפקיד ברור כבר היום מה המגמה שם. המגמה היא ניהול בזבזני, תשתיות לקויות, גבייה נמוכה וקביעת סדר עדיפויות על בסיס פוליטי בתאגיד ולא תאגיד עסקי שייתן לצרכנים שירות טוב יותר, או מה שקשור ליעילות, חיסכון, איכות חיים ואיכות סביבה.

תקציבי המים והביוב מגיעים ברובם מגביית המים מהתושבים אבל דא עקא נעלמים בתוך הקופה העירונית ולא משמשים לפיתוח תשתיות המים אלא לסגירת גירעונות או לביזבוזים מה שנקרא הקופה הקטנה.

ראשי הרשויות בדרך כלל לא משקיעים כלל בתחום ודואגים לקחת את כספי התושבים לצרכים אחרים, אבל כיום עם כניסת משק המים למשבר בתחום, הבין משרד הפנים שדרושה רפורמה בעניין במיוחד שרבות מהרשויות המקומיות לא מספקות את הסחורה. במשרד הפנים הבינו שחייבים להפריד בין ניהולן הכושל של חלק מהרשויות המקומיות לבין ניהול משק המים, וחייבו בחוק גורף את ראשי הרשויות קטנות ויעיליות כמו עיריית נס ציונה יחד עם גדולות ומשותקות כמו רחובות להקים תאגידים נפרדים. יותר מ-15 תאגידי מים וביוב הוקמו מאז. לניהולם גויסו מנהלים מהמגזר הפרטי, שיודעים כי עתידם תלוי בדו"חות הכספיים.

לאחרונה התפנה במשרד הפנים תפקיד הממונה על תאגידי המים והביוב המקומיים, האחראי ליישום הרפורמה ולפיקוח על תפקודם של התאגידים שכבר הוקמו. בתחילת אפריל נערך שם מכרז פנימי לאיוש התפקיד שדורש קביעת מדיניות וקבלת החלטות, אישור הסכמים מסחריים, אישורי אשראי, מעקב ובקרה על פעילותם וחוסנם הכלכלי של תאגידי המים ועוד. אלא שבפועל המינוי לדברי בכיר במשרד נתפר, עובדה שדרישות המינוי לא מצריכות תואר בכלכלה או במינהל עסקים, וגם תואר במדע המדינה או במינהל ציבורי מספקים. בתנאים כאלו יהיה קשה לשכנע את ראשי הערים שאין להם עניין ברפורמה כמו יוסי שבו שטוען שבמצב כיום הוא מנהל את משק המים טוב יותר בנס ציונה עם אנשי מקצוע בתחום כאשר הסתפחות לתאגיד תיצור מצב הפוך.

 באדיבות: חדשות השפלה

השאירו תגובה

שימו לב הודעה חשובה:

שימו לב, זמני פעילות: 

חנות היודאיקה וקבלת קהל של בית חב"ד נס ציונה:

ראשון עד חמישי: 8:30-20:00

ימי שישי וערבי חג: 8:30-13:00

רוצים להתפלל?

לזמני התפילות העדכניים לחצו כאן

בדיקת מזוזות? 

בימים שני ורביעי – יש להביא עד השעה 11:00 וניתן לקבל באותו היום.

בדיקת תפילין?

ניתן להביא, אך אורכת יותר זמן מבדיקת מזוזות.

בברכת קיץ בריא וגאולה קרובה,

צוות אתר חב"ד נס ציונה